Tatar ja suitsutofu on vist üks kõige lihtsamatest ja kiiresti valmivatest roogadest üldse. Kui seda valmistada toortatraga tuleks tangud enne keetmist läbi röstida, sest muidu ei tule lõpptulemus piisavalt pähkline.
Suitsutamine on minu meelest üks kõige maitsvam viis tofu töötlemiseks. Poes müüdavatest on kõige parem Saksamaal valmistatud Euroopa mahesojast Taifuni suitsutofu, kuid ma pole kindel, kas seda ka Eestis kuskilt osta saab. Vaata siit, kuidas tofut ise kodus ilma spetsiaalset suitusahju omamata valmistada.

Tatar suitsutofu ja tüümianiga
Tatar suitsutofu ja tüümianiga

Vaja läheb: 

170 g tatart

470 ml vett

1 pakk suitsutofut (200g) või 2 pakki Bon Soya taimset suitsuvorsti

1 keskmise suurusega sibul või 5 cm jupp porrulauku

õli ja sojakastet praadimiseks

soola, pipart, värsket tüümiani

potti

praepanni

Kuidas valmistada?

  1. Lase vesi potis keema ning samal ajal prae toortatar pannil õliga läbi. Tavalise tumeda poetatra puhul pole röstimine ilmtingimata vajalik.
  2. Kui vesi keeb lisa röstitud tatar, sool ja pipar ning lase mõneks minutiks keema. Seejärel alanda temperatuuri ja hauta  ca 20 min tasasel tulel.
  3. Haki sibulad või porrulauk ning suitsutofu kuubikuteks ja prae õli ja sojakastmega kuldpruuniks. Õhukese taimse suitsuvorsti puhul tuleks praadida ainult paar minutit.
  4. Kui kõik on valmis sega nad kokku. Lisa tükeldatud värske tüümian.
  5. Lase heamaitsta!
Jaga