Juuretise tegemine on lihtne ning selleks ei ole vaja mitte midagi muud hankida kui kvaliteetset rukkijahu. Kõik muu on sul kodus suure tõenäosusega olemas.

Toaõhus on alati bakteried ja pärmi, mis on olulised algjuuretise tegemiseks. Selleks tuleb purk juuretisega jätta mõneks ajaks avatult kööki, sest seal on suurima tõenäosusega õhus pärmi ja baktereid.

Retsept: 1 spl rukkijahu

2 spl vett

purki, mil on õhukindlalt suletav kaas

Kuidas teha?

Pane rukkijahu purki, lisa vesi ning sega ühtlaseks massiks. Seejärel jäta 24-48 tunniks toasooja kohta avatuna seisma. Pärast seda kasuta kohe retseptides või suurenda kogust korrates eelmainitud protsessi. Igal juhul tuleb juuretist 2 korda nädalas toita ehk lisada 2 spl vett ja 2 spl rukkijahu. Hoia juuretisepurki suletuna külmikus, sest siis aeglustub hapnemisprotsess. Kui tahad, et see taas kiireneks, võta purk kapist paariks tunniks taas välja. Kasuta juuretist näiteks nendes retsptides: Lihtne speltaleib seemetega

Jaga