Vitamiinirikkad esimesed võilillelehed on mõnusaks õrnalt mõrkjaks lisandiks kevadisse salatisse või vokiroogadesse. Sarnaselt salatisiguri ajatamisele on võimalik võilillede maitset mahedamaks ning varsi pehmemaks muuta pimeduse abil. Kui näed esimesi lehti aseta neile mõni taimepott või muu anum peale ning juba nädala pärast näed erinevust.

Võilill sisaladab mitmeid mineraalaineid ja vitamiine, mida pikast talvest väsinud keha hädasti vajab. Võilill sisaldavab A, C, K ja E vitamiini ning kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi ja rauda.

Tasub siiski olla ettevaatlik! Piimjas mahl, mis värskest taimest eraldub võib kutsuda esile allergiat. Liialt suurtes kogustes ei tohiks võililli tarbida, sest selle tagajärjel võib magu ülihappeliseks muutuda.

_MG_6248_webvoilill.jpg