Suhkrustatud metskassinaerise õied

Need värvikad õied sobivad erinevate magusate või soola kasutades miks ka mitte soolaste roogade värvikamaks muutmiseks.

VAJA LÄHEB:

Värskeid metskassinaerise kroonlehti

1 spl kristallsuhkrut

240 ml vett

1 spl linaseemneid

pintslit

kuumakindlat anumat

ahjuplaati, küpsetuspaberit

KUIDAS:

  1. Vala 1 spl linaseemnetele peale keev vesi ning lase pool tundi seista kuni segu pakseneb ning seemned põhja vajuvad.

  2. Pintselda jahtunud segu metskassinaerise kroonlehtedele ning tupsuta seejärel läbi suhkru.

  3. Aseta suhkruga kaetud kroonlehed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kuivata 15-20 minutit 50 C juures. Kui on pikeseline ilm võib nad ka aknalauale kuivama asetada, kuid sel juhul võtab protsess veidi kauem aega.

  4. Kasuta kuivanud kroonlehti kaunistuseks küpsetiste ning muude magustoitude juures.

Linaseemne-muffinid metskassinaerise õitega

1 spl linasemmneid(suhkrustatud õitest üle jäänud)

1 tl soodat

240 g speltajahu

240 ml vett (suhkrustatud õite jaoks kasutatud linaseemnetega koos) (1 cup)

170 g suhkrut

1 tl kurkumat

1 tl muskaatpähkli pulbrit

vahukoort + suhkrustatud metskassinaerise(Malva sylvesteris) õisi

Sega kõik kuivad koostisosad ning seejärel lisa vesi koos linaseemnetega, mis suhkrustatud õite tegemisest üle jäid. Küpseta 175 C juures 30 minutit. Lase muffinitel jahtuda ning kaunista vahukoore ja suhkrustatud metskassinaerise õitega.