Sellest ajast peale, kui ma esimest korda suitsutofut maitsesin ei saa ma sellest asendamatust toiduainest üle ega ümber. Seda on ühtmoodi hea süüa nii kuumutamata salatites ja leiva peal kui ka praetult näiteks tatraga. (Vaata siit.) Peeneks tükeldatuna ja sojakastme ning õliga kuldpruuniks praetuna maitseb ta ühele teatud loomsele võetusele väga sarnaselt.

Kaubanduses müüdavatest suitsutofudest on Saksamaal valmistatud kõige maitsvamad, eriti Euroopas kasvatatud sojast valmistaud Taifuni oma, kuigi ma ei tea, kas seda Eestis ka osta saab. Kuid suitsutofut saab ilma spetsiaalset ahju omamata ka ise teha.

Vaja läheb:

1-2 blokki tofut

paar värsket kadaka, lepa või pöögioksa

küpsetuskotti

nuga

veidi vett

Kuidas valmistada?

  1. Haki värske puid tükkideks ning kasta korraks(ca 5 min) vette. Puit peab olema niiske.
  2. Aseta tofu kilekottidesse ning pane puulaastud selle peale.
  3. Tee kotti noaga väike auk, et suurem niiskus sealt välja pääseks ning sulge kott kinnitiga.
  4. Küpseta 175 °C juures tund aega. Pärast seda kasuta kerge suitsuse mekiga tofut praadimiseks, grillimiseks või toorelt. Eriti hästi maitseb praetud tofu tatraga. Vaata retsepti siit.

Vaata siit kuidas valmistada oa-tatrapada suitsutofuga .