Kadakamarjadega hummus on minu jaoks ammu aasta pimedaima ajaga seostuv toekas talvine leivamääre. Peamiselt vist selle pärast, et sügisel on rohkem aega neid pisikesi marju okkaliste põõsaste külgest noppida. Marju saab korjata aastaläbi, kuid kevad-suve hooajal on nii palju muid tegemisi ning korjamisi ees nii kui nii.

VAJA LÄHEB

1,5 tl purustatud kadakamarju

1 keskmine sibul

1 küüslauguküüs

1 purk kikerherneid(240 g keedetuid)

1 spl tahinit või maapähklivõid

pool spl sidrunimahla

2 spl vett, vajadusel rohkem

näpuotsaga pipart/soola

_MG_7556_kadakahummusweb.jpg

VALMISTAMINE

  1. Lõika sibul ja küüslauk peeneks.

  2. Nõruta kikerhernestest vesi välja.

  3. Seejärel sega kõik koostisained omavahel ning püreesta saumikseriga.